lördag 29 maj 2010

Jag skäms! Som medmänniska, som medborgare, som yttersta ansvarig för tystnaden.


"Torsdagen den 27 maj 2010 sänktes Mir Abbas Safaris kista ned i jorden under de höga tallarna på Skogskyrkogården i Gävle. I ett år hade hans kropp legat i en kyl på bårhuset i Gävle."

Jag skäms! Som medmänniska, som medborgare, som yttersta ansvarig för tystnaden.

Läs hela denna historia här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

läs också detta. och detta

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jaha, och om Sverige hade givit den stackars mannen permanent upphållstillstånd - då hade allt varit frid och fröjd?
Paradiset på jorden - PUT i Sverige - löser alla problem...

Eller vad är egentligen budskapet med både artikeln och ditt inlägg?

Anders Nilsson sa...

Nej, den här mannen hade haft ett liva att leva helt på egen hand, det kaningen stat eller myndiighet göra åt någon, men att stänga dörrar, att inte lyssna, att inte ens idas hantera denne man efter hans död är skamligt av ett land, av de människor som direkt hanterat hans sak och av mig som medmämnnsika som inte gjort ett dyft.

Det är mitt budskap, eller vad du nu vill kalla det.

Illwill sa...

Anders Nilsson, att det här var en sorglig historia kan nog de flesta hålla med om. Jag är extremt negativ till den invandring som 7-klövern stått för och det här fallet är faktiskt ett (av många) bra exempel på varför massinvandringen måste stoppas.

Ponera att Sverige inte hade tagit in hundratusentals varje år och att en majoritet av dem inte hade begått brott/gått på bidrag/kostat samhället hundratals miljoner kronor varje dag. Alltså, ett Sverige som hade haft resurser över för att ta hand om sådana som denna man.

Men nu har vi ett land där tusentals flickor och ännu fler pojkar varje år blir "berikade" (och afghanerna är inte direkt oskyldiga som grupp). Polisen har inte resurser nog, vården har inte resurser nog...osv. Faktum är att massinvandringen ÄR det största problemet i Sverige idag och det förstör för allt annat. Det kostar så mycket att vi inte har råd med bra skola, bra vård etc för alla.

Ironiskt nog blev denna man ett offer för det mångkriminella experiment våra politiker ställt till med. Hade vi inte tagit emot flera hundra tusen kriminella och bidragstagare så hade vi haft möjlighet att hjälpa Mr Abbas. Då hade vi kunnat ta frågan huruvida vi skulle hjälpa honom eller inte...nu blev det bara att vi inte kunde.

Anders Nilsson sa...

Ja Illwill, vi bor nog i olika länder du och jag. Men för min del så tänker jag nog som så att ibland så kan det räcka långt att sträcka ut en hand och kanske lyssna en stund, utan att famla efter regelboken för mänsklig empati och vanligt djävla boondförnuft.

LeoH sa...

Det är inte bara så att du och Illwill inte verkar bo i samma land. Han har tydligen också tillgång till ett eget SCB också.

Anonym sa...

"det kaningen stat eller myndiighet göra åt någon, men att stänga dörrar, att inte lyssna, att inte ens idas hantera denne man efter hans död är skamligt av ett land"
Åk och dö i Afganistan, Irak, Brazilien, Thailand eller vilket land som helst och det sker ungefär samma sak, inte många länder som har rutiner för hur man hanterar illigala imigranter som går och dör...

Eva Hillén Ahlström sa...

Anders
Dags för en repris av "Det här är mitt land".

/Eva

Anders Nilsson sa...

Man kan tycka om mycket och man får väl lov att tycka vad man vill, men i det här fallet så har Sverige tagit emot en människa och därmed också tagit på sig ett ansvar hur man behandlar vederbörande. Jag kan bara konstatera att svenska myndigheteer behandlade honom på det här viset, och dessutom har den goda smaken att skylla på någon annan, vem är det ingen som verkar veta, men likafullt. Och jag skäms, för Sverige, för myndigheter, politiker men också för mig själv, som inte gjorde något för att förhindra detta.

Vad du tycker är vad mig anbelanger helt upp till dig.

Anders Nilsson sa...

Eva, jag får fila på nåt. Men visst är det nåt med mitt land som inte förtjänar kärleken.