torsdag 1 april 2010

Århundradets värvning, Göran Johansson toppar Tanumslistan! (Obs. utgånget datum.)Nu är det då klart. Göran Johansson, Göteborgs starke man, toppar listan till fullmäktige för socialdemokraterna i Tanum!!

Det blev klart vid det extra årsmötet i Tanums arbetarkommun i går kväll. Socialdemokraterna i Tanum satsar nu allt på att bryta en evighetslång oppositionsroll för att äntligen ta över rodret i den lilla Bohuskommunen. Göran Johansson är vår kommunalrådskandidat! utropade glada sossar efter mötet.

Det hela blev möjligt då Gerd Melin, som stod på första plats förklarade sig villig att träda tillbaka. "Vi får inte vara främmande för att pröva nya grepp." var hennes omedelbara kommentar till gårdagens beslut. "Vi vill ju ha starkast möjliga ställning för att nu börja den långsiktiga omvandlingen av en liten trött kustkommun till en dynamisk och levnadsglad kommun för människor att bo och arbeta i. Vi vill bygga för ungdomar och seniorer, vi vill ha utbyggd kollektivtrafik och under lätta för näringslivet med snabbare och mindre byråkratiska beslutsgångar, vi vill utveckla världsarvet och den marina nationalparken. Tanum ska bli en miljökommun med export av vindkraftsenergi som skapar jobb och kommunala muskler. Detta arbete kan Göran bli en kraftfull motor i!"

Birgit "Bibbi" Ekholm, arbetarkommmunens ordförande, tycker att Johansson visserligen "inte är härifrån", men tror ändå att han kan betyda mycket för kommunen, inte minst byggandet av allvädersbanorna för friidrott på Hedevallen.

Joel Wiklund, SSU, hade väl hoppats på en något yngre kraft. "Det finns många sådana i vår organisation.", påpekade han under mötet, men fick inte gehör för sina synpunkter. Så här efteråt verkar han ändå full av tillförsikt. "Jag snackade med Göran och han förstod precis våra krav."

Vi träffade också Leif Pagrotsky, sommarboende i kommunen, på Konsums parkering och sa att "erfarna och beprövade sossar skulle nog sitta bra, men varför ni ska satsa på fallfrukt förstår jag inte. Det finns ju trots allt andra lika framträdande och vitalare sossar att förhandla om."

Det är nu klart att Göran flyttar till kommunen. Han kommer att bosätta sig på Ranebo fritidsanläggning, där den gamla huvudbyggnaden redan har börjat rivas för att ge plats åt en tvåvånings manngårdsbyggnad med ett tillhörande större garage.

Verksamheten vid Ranebo kommer givetvis att förändras. Det är ingen lätt sak att omvandla ett gammalt och populärt fritidsområde till en privatbostad, och Göran Johansson har också sagt att han vill göra allt för att folk ska kunna fortsätta att besöka platsen. Bland annat är en ny stig planerad att dras från en ny parkering lite söder om nuvarande Ranebo genom skogen ner till sjön. Det ska inte bli mer än 500 meters promenad för att komma fram till denna lilla pärla i Tanums inland.

Intressant?

6 kommentarer:

Unknown sa...

:)

Eva Hillén Ahlström sa...

Om det inte hade varit 1 april som inlägget skrevs hade jag grattat :)

/Eva från köket i Sköndal

Britta Sethson sa...

o jag som gick på det. sen kom jag på att titta in igen och kolla datum
ridå!!!

Anders Nilsson sa...

Tja det verkar som att sossar inte "skämtar aprilo#, det är väl inte riktigt comme il faut, politik är allvarligt.

Unknown sa...

att skämta om/med sig själv kräver lite självdistans - kanske saknas det?

Anders Nilsson sa...

Vänta bara, Peter, idag kommer en riktigt sur textsom kräver mycket självdistans. Men annars så tycker jag det var slående att politiska bloggare inte skämtar. Synd, för det finns ju en hel del att skämta om.