tisdag 25 oktober 2011

Medan vi väntar på Nya Bibeln och en ny riksdagsblankett.


Svensk politik når nya oanade höjder. De två stora, giganterna, moderaterna och socialdemokratin, slåss om historien. Eller snarare vad som har hänt alternativt inte hänt. Var och ett för sig skickar partierna fram sina främsta kämpar, de som tål både en och upprepade käftsmällar. Det märkliga är dock att de inte slåss med varandra utan har invecklat sig i en intrikat kamp med sig själva.

Moderaterna skriver om historien och Sofia Arkelsten filar just nu på skapelseberättelsen. Nya Bibeln ska den heta. Socialdemokraterna å andra sidan letar efter blanketten som slutligen bevisar att Västberga inte finns. Alternativt riksdagen inte finns. Alternativt Oskarshamn... Rdfbl2011:32/ovbo/kulbo ska visst blanketten heta.

Moderaterna hävdar att det, som aldrig har hänt, har hänt medan socialdemokraterna bestämt hävdar att det som har hänt, aldrig har hänt. Nya och gamla arbetarpartiet. Svensk politik blir alltmer subtil.

Allt medan 90-åriga damer kastas ut ur landet liksom misshandlade barn med sina misshandlare och dödsdömda pastorer skickas tillbaka till säker död.

Tack och lov så finns det budbärare om detta. Eva Hillen Ahlström är outtröttlig. Erik Laakso för budskapet vidare och Fjärde väggen sätter ljuset på den verklighet vi inte verkar vilja se. En annan bloggare som jag ständigt får nya kunskaper och vinklar från är Leo Holtter. Man måste gå utom fållan, till de modiga, om man ska få veta vad som verkligen händer och vad som verkligen har hänt. Lämna megafonerna där de hör hemma, på historiens soptipp. Så är det idag och så har det alltid varit.

Intressant.

På twitter har det uppstått ett hashtagflöde som lyckas förena skarp politisk kommentar med befriande humor. #stuffmoderaternadid. Testa det. Den ger tillfälle till skratt och lär få efterföljare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: