måndag 22 mars 2010

Arbetslösheten fortsätter sjunka.


I förra veckan sjönk arbetslösheten, för femte veckan i rad. Den här veckan med totalt sett ett par tusen personer. Detta trots det stora tillskottet av arbetssökande som kom när människor stöttes ut ur sjukföräkringen. Antalet öppet arbetslösa sjönk med nästan fyra tusen, antalet i åtgärder steg men inte med lika mycket. Enligt AMS så är jämförelsen med samma tid förra året en kraftig förbättring. Bland annat så har antalet varsel sjunkit från ca 12000 till 2800 i år.

Även om arbetslösheten är förfärligt hög, 9%, så är utvecklingen glädjande. Förhoppningsvis kan vi slippa se en del av de lidanden som 90-talskrisen förde med sig. Det är viktigt för den politiska oppositionen att inse utecklingen och på allvar formulera en politik för offensiv strukturomvandlingen för att möta utmaningarna från omvärlden.

Intressant

3 kommentarer:

Unknown sa...

Sschhh!

Du får inte skriva sådant här Anders. Du måste följa det som fastslagits i jobbkongressen och i övrigt det vi har bestämt att vi ska kommunicera, exempelvis

- De häller skattesänkningar till de redan välbeställda
- De demonterar välfärden
- Vi är goda, de är onda

Läsvärt som vanligt Anders, om än lite kort.

Hälsningar

anders sa...

Känns som vi är i samma läge som 2006. Jobben kommer, sa Persson.

De kom 2007 ett år för sent för Persson. Nu får vi se ifall de kommer tid till Reinfeldt.

Unknown sa...

Jo, frågan är om folket har lika lite tålamod med Reinfeldt som med Persson eller att man denna gång har överseende med krisen och allt vad den innebar.

Persson hade förvisso upprepat sitt mantra i två år och till sist var trovärdigheten förlorad.