söndag 18 juli 2010

Stoppa borgarnas förbud mot kantarellplockningen!


Jag har just ägnat ett par timmar att ta hand om mina spontant plockade kantareller. Utan kniv och borste fyllde jag en papplåda jag hade i bilen och fick med mig hem 3-4 liter kantareller och en massa skogsavfall. Alltså får man rensa hemma vid köksbordet i stället. Nåväl fint blev det och gott ska det bli. Jag är ju i vanliga fall en höstplockare, dvs jag jagar inte kantarellerna den här tiden på sommaren, även om jag vet att det finns. Brukar bli fokus på bären istället.

Och vad är mera lämpligt när man sitter där med kniven halvvägs genom kantarellfoten och med borsten balanserande i samma hand, livsfarligt nära ögonen, än att tänka på politik. Kantarellpolitik närmare bestämt. Eller mera specifikt, de outtalade attackerna från borgarnas sida mot kantarellplockningen. Borgarna vill ju förbjuda den, men dom erkänner det inte. Dom säger inte ett ord om saken. I stället kallar de samman till presskonferenser och pratar om helt andra saker. Littorin avgår och skyller på media. Luktar det eller luktar det? För säkerhets skull gjorde jag en sökning på Google och sökte på kantareller och Littorin och man kan ju själva se sambandet! Vad sägs om detta:

”Fullt av kantareller i skogen - DN.se10 jul 2009 ... Kantarellerna dyker upp tidigt när regnet öser ned. ... ”Min klient Sven Otto Littorin förnekar brott och avvisar därmed bestämt ...www.dn.se/sthlm/kantareller-stockholm-1.909276 - Cachad – Liknande”

eller

”Littorin avvisar anklagelserna - Nyheter – helagotland.se 10 jul 2010 ... -Min klient Sven Otto Littorin förnekar brott och avvisar därmed bestämt .... Veckans veg: Spaghetti med kantareller och ädelost ...www.gotlandstidningar.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6132095 – Cachad”

Kan det sägas tydligare? Littorin dementerar och Reinfeldt slingrar sig och håller tyst. Inte ett ord om Littorins verkliga avsikter och handlingar, ”Kantareller, vadå?” verkar vara Reinfeldts reaktion, ”Till mig sa han att det var skilsmässan och vårdnadstvisten.” Snacka om uselt ledarskap.

Jag kräver nu att statsministern och hans bortsprungna Littorin-vovve träder fram och svarar för sig. Kommer regeringen att skrinlägga sina planer på att förbjuda kantarellplockningen och vilka konsekvenser kommer det att få för infrastrukturminister Thorstensson, som är djupt insyltad i den här härvan? Hon härstammar ju från Strömstad, eller hur? Kommer Littorin att öppna på förlåten och avsluta på ett hedersamt sätt? Får väljarna svar innan valet?

Aldrig har det väl varit tydligare hur svag den borgerliga regeringen är och hur smygande illvilligt de försöker bedra väljarna. Ett borgerligt Sverige är ett Sverige utan kantareller till älgsteken, och vad väntar bakom hörnet? Givetvis mitt nästa avslöjande om den borgerliga regeringens planer på att förbjuda älgsteksslakt.

Fredrtik Reinfeldt! Visa nu lite ledarskap. Du är svar skyldig! Sverige behöver en ny regering!

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

14 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har aldrig sagt att kantarellplockningen skall förbjudas, så mitt svar är Nej och fö Inga kommentarer. Öh,var fick du uppgifterna från, förresten?

Anders Nilsson sa...

Aha, så du påstår att ni inte längre står för förbudstanken, eller hur ska jag tolka det där nejet? Som ett ja eller som ett nej? Nån dementi är det i varje fall inte. Jag har ju en källa, vi kan kalla honom Anna 31, som säger att han fick dokument av dig som skulle i dmf-en (dokumentförstöraren) och där stod det rakt på sak. Ganska genomskinligt det där med "Herr Kantarell i backarna stå..." Några kommentarer nu då?

Anonym sa...

Du, det där var sånger som blivit över från höstfesten.

Anders Nilsson sa...

Så du förnekar alltså att det har funnits dokument som styrker mina påståenden på regeringskansliet? Är det så jag skall tolka dig?

LeoH sa...

Stå på dig Anders! Ditt grävande är värt guldspaden eller vad det heter.

Kjell-Åke Persson sa...

Fl´åt så mycket Anders för att jag inte tagit mig tid att läsa din blogg på ett tag, men jag kan säga det rakt ut: ditt livsmotto gillar jag.
Övrigt: Trots att jag är "bonnapåg", upppvuxen intill en skog har jag aldrig någonsin plockat några svampar.Men jag har mer än gärna ätit sådana som andra har plockat, och då menar jag inte enbart sådana exemplar som plockats och lagts i smakdödande konservburkar.

Anders Nilsson sa...

Det är aldrg för sent att börja, KÅ! Lär dig tre sorter per säsong så har du snart en fullgod svampstuvning. Men jag har förstått att du "teatrar" för fullt, ska nedåt i mitten av augusti, stora släkträffen i trakterna kring Bjuv.

Britta Sethson sa...

Du menar alltså att det är säkrast att ta på sig svarta solbrillor när man ger sig ut i svampskogen....

aj då. Kan man inte vira en palestina schal runt huvet som en nikab eller så. eller blir man dubbelt misstänkt då

Avundsjuk blir jag på er där nere i södern som redan har kantareller. här uppe i norr får vi vänta flera veckor än.

Anders Nilsson sa...

Men så kommer hela härliga hösten.

Britta Sethson sa...

fast hjortronsäsongen drar just igång. såg nån som redan hinkat in 19 kilo här i trakten. blåbären är ju också på gång. tänkte åka till storberget på lördag.
de är ju blå på utsidan men blir ju röda när man kokar saft.... lite falskt blåa alltså.

har då pejl på om de är tillåtna av högern???

Anders Nilsson sa...

Om man ska förstå tidningarna rätt, aftonbladet liksom så har ju det första försöket med minimilön i landet lett till att vi nog kan ställa in oss på att plocka bären själva. Och det här med kantarellerna är ju utan nyhetsvärde, lite av en anka skulle man kunna säga och det leder mig ju till ankorna helt osökt...jag ska googla lite på Littorin och anka så finner jag nog något.:)

Kjell-Åke Persson sa...

Jasså du kommer neråt mina trakter. Hör av dig om tid finnes så kanske vi kanske kunde träffas på riktigt. Eller är risken för stor att vi blir besvikna - båda två?:)

Anders Nilsson sa...

Nä nä har vi sagta så får vi säga b, inget fegande och det hade varit skoj att ta en fika åtminstonde.

Kjell-Åke Persson sa...

Jäpp! 0768-984409!