söndag 27 juni 2010

Och så undrar man varför man förlorar opinionskriget.


Tänk om mitt parti hade förstått det här. Men i stället kryper man ner och gömmer sig och ordet diskriminering förekommer bara en gång i valprogrammet, invandrare nämns överhuvudtaget aldrig. "Nostalgi är ingen bra grund för ett samhällsbyggande."

Intressant.
Wikipedia.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

INVANDRINGEN FÖR BARA ELÄNDE MED SIG! HEDERSMORD STÖLDER LÖGNER OCH BRÄNDER! VARFÖR SKA JUST SVERIGE VARA HELA VÄRLDENS SOCIALBYRÅ NÄR VI INTE ENS KAN TA HAND OM VÅRA GAMLA LÄNGRE?

Dr M sa...

Om det är till någon tröst, Anders, kan vi väl konstatera att socialdemokraterna inte är ensamma om att inte ha begripit precis det där. Samma insikter saknas i samtliga svenska partier för tillfället -- och det är ju förstås sabla tråkigt.

Anders Nilsson sa...

Anonym är ett läge som saknar all trovärdighet, jag diskuterar gärna med dig men ta av "rånarluvan" först. Annars åker du ut.

Dr M jag tackar för det, och visst är det så. Jag är väl bara naiv som när sådan förhoppningar om mitt eget parti. Ibland verkar taburetterna kring maktens bord vara mera lockande än politikens innehåll.

Affe sa...

Jag gillar ofta Dilsas kommentarer men blev besviken denna gång. Tycker hon börjar konkret men slutet är mycket tvetydigt och nära på floskelaktigt.

Saken är den att vem som helst kan läsa in sin vision i hennes slutkläm. Även en sverigedemokrat. Eller t o m i synnerhet en sverigedemokrat.

Vad är det hon vill säga egentligen?

Mats Åkesson sa...

"48 misshandelsfall, varav en så allvarlig att offret svävar mellan liv och död, två våldtäkter, ett våldtäktsförsök, 16 rattfyllerister, tre sjöfyllerister, 30 omhändertagna för fylleri och två skadade i trafikolyckor.
Så kan man i siffror sammanfatta midsommaraftonen i Stockholm.
- Vi har haft väldigt mycket att göra i natt, säger Hans Wiksten, befäl på polisradion."

Detta citat är hämtat från dagens Svd. Frågan är varför inte dessa brott är kopplat till oss svenskar.
Varför jag ställer denna fråga är att brotten har begåtts under den mest "svenska" av alla högtider. Alltså är brott kulturellt betingat, som vissa hävdar, bör brott begångna under midsommar kopplas till svenskheten.
Det inte den etniska tillhörighetén som är problemet, utan det är den allt mer ökande skillnaden mellan rik och fattig. Vågar vi inte diskutera klass kommer vi inte att kunna hålla ihop landet.

Oscar Peterson sa...

Ditt parti kommer aldrig förstå att man inte ska skilja på människor p.g.a. etnicitet. IStället härjar Mona runt bland olika grupper (kurder, araber, iranier, muslimer, kristna o.s.v.) och försöker stryka alla grupper medhårs. Ditt parti står för en splittring av landet, med etniska motsättningar som följd. Detta är givetvis djupt tragiskt.