tisdag 30 oktober 2012

Äntligen release-party!


Äntligen så låter regeringen täckelsen falla. Den revolutionerande lanseringen av Utanförskåpet är nu genomförd. På en golfbana i Barsebäck fick press och lokala politiker göra en provsväng med det nya fordonet, det sk utanförskåpet, där människor utan riktig konkurrenskraft kan placeras och fritt förflyttas i tid och rum. 

Platsen är vald med eftertanke, mot en fond av det nerlagda och avstängda  kärnkraftverket ges en demonstration av regeringens handlingskraft och stålsatta ambition att definitivt göra sig av med arvet efter socialdemokratin.

Designen är baserad på ett golfbilschassi för att inte avvika för mycket från sina tillskyndare och samtidigt minna oss om innanförskapets små glädjeämnen. Den röda färgen är vald för att peka på den socialdemokrati som skapade de förhållanden som med ett ord kan beskrivas som utanförskap. Regeringen har nu lyft detta till en helt ny nivå, Utanförskåpet. Där man kan synliggöra problemet utan att behöva se eländet. 

Tanken är att människor nu ska placeras i Utanförskåpet och fordonen kommer att framföras av därtill specialdrillad personal med Fas 3-licens. Varje skåp är tänkt att rymma 10 vuxna och 3 barn, varken mer eller mindre. I takt med att postverkets gula cyklar, mopeder och bilar försvinner så skall alltså Utanförskåpets urläckra röda skönheter få fylla tomrummet.

Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

LeoH sa...

Hoppas någon får ett rejält konsultarvode för denna framåtsyftande idé!

Anders Nilsson sa...

Och kanske faller lite manna över skribenten.....:)

anybody sa...

Jag hoppas att det finns utrymme för privata utanförskåp inom det här välfärdsområdet?

Jag är hel, ren, nykter och skötsam och kommer att investera vinsterna i drivmedel och utbildning, bara för nöjet att få framföra mitt samhällsviktiga uppdrag mellan olika företagskedjor eller mindre uppstickare inom modeindustrin i landet. Verksamheter där jag på ett pedagogiskt sätt kan åskådliggöra
hur man skördar frukterna från en ansvarsfull arbetsinsats!