måndag 20 juni 2011

Diktaturens kreatur!


Jag kan inte annat än att planka Amnesty International´s upprop rakt av. Gå in på deras hemsida och skriv under du också. Innan du åker.


Stäng fånglägren i Nordkorea!

Yodok är ett av sex kända läger för politiska fångar i Nordkorea. Män, kvinnor och barn i lägret tvingas till hårt straffarbete, de får otillräckligt med mat och de utsätts för misshandel. Den medicinska vården är helt otillräcklig och de hygeniska förhållandena under all kritik. Många insjuknar under tiden i fängelset, och ett stort antal dör i häkte eller kort efter att de frigivits.

Omkring 50 000 personer hålls i Yodok, och de flesta är fängslade utan rättegång eller efter mycket bristfälliga rättegångar där "bekännelser" erhållits genom tortyr. Det finns två så kallade zoner i Yodok. Fångar i Revolutionära Zonen, där personer som gjort sig skyldiga till mindre allvarliga "brott" hålls, friges efter avtjänade straff som varar från några månader till tio år. Fångar i Totalkontroll Zonen friges aldrig .

De som skickas till fånglägren kan vara tjänstemän som uppfattas ha utfört sitt arbete dåligt, personer som kritiserar regimen eller den styrande familjen, och alla som misstänks ägna sig åt regimfientliga aktiviteter, bland dem att lyssna på TV eller radio-sändningar från Sydkorea.

Anhöriga till dem som misstänks för brott skickas också till Yodok. Det kan gälla föräldrar, mor-och farföräldrar, systrar, bröder, syskonbarn, syskonbarn och kusiner. Spädbarn som föds i Yodok blir automatiskt fångar, och om de är födda i Totalkontroll Zonen, kommer de att vara där för livet.

Den nordkoreanska regeringen förnekar existensen av läger för politiska fångar i landet trots vittnesmål av före detta fångar och satellitbildersom bekräftar deras existens.

Yodoklägret och de andra lägren måste stängas för att stoppa dessa förfärliga, systematiska och omfattande kränkningar av mänskliga rättigheter.

Skriv under uppropet som kommer att skickas till Kim Jong-Il, Nordkoreas ledare, och Nordkoreas FN-ambassadör i Geneve, So Se-Pyong, och uppmanar dem att:

- erkänna existensen av Yodok och andra läger för politiska fångar i Nordkorea

- omedelbart stänga fånglägeren

- omedelbart och ovillkorligt frige alla samvetsfångar, inklusive släktingar hålls på grundval av "guilt-by-association". Alla andra fångar bör friges såvida de åtalas för internationellt erkända brott, är häktade av en oberoende domstol och får en korrekt rättegång


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Intressant.